Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Schulz στα 440.000 μέλη του SPD - Υπόσχεται ουσιαστική και στρατηγική νέα αρχή

Επιστολή Schulz στα 440.000 μέλη του SPD - Υπόσχεται ουσιαστική και στρατηγική νέα αρχή
Σήμερα κυκλοφορεί το περιοδικό «Der Spiegel» με τον M. Schulz στο εξώφυλλο
Επιστολή προς τα 440.000 μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) απέστειλε ο Μ. Schulz, στην οποία παραδέχεται ότι πέρασε από τη σκέψη του το βράδυ των πρόσφατων εκλογών (24/9) μήπως έπρεπε να παραιτηθεί.
Ειδικότερα, ο ηγέτης του SPD, Μ. Schulz, επιχειρώντας να κερδίσει την στήριξη των μελών του κόμματος ενόψει της προσπάθειας ανασυγκρότησης αυτού που θα καταβάλει, απέστειλε επιστολή σημειώνοντας πως  «έπειτα από αμέτρητες συζητήσεις κατέληξα στην πεποίθηση ότι θα ήθελα από κοινού με το κόμμα να φέρω την επειγόντως αναγκαία νέα αρχή».
Ο ίδιος κάνει λόγο για επανάληψη από SPD παλιών λαθών, όπως το ότι δεν διερευνήθηκαν όσο θα έπρεπε τα αίτια της ήττας του 2005, αναφέρει ότι όπως και στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2009 και του 2013, το SPD επέλεξε έναν δρόμο που δεν του άφησε μεγάλα περιθώρια προετοιμασίας.
Με την αναφορά αυτή μάλιστα, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο M. Schulz ασκεί κριτική στον προκάτοχό του, Sigmar Gabriel , ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιανουάριο.
Στα μέλη του κόμματός του, ο Μ.Schulz υπόσχεται του «διαρθρωτική, οργανωτική, ουσιαστική και στρατηγική νέα αρχή», την οποία θα προωθήσει μαζί με την νέα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , ενώ σημειώνει ότι «οι πικρές εμπειρίες των αδελφών κομμάτων μας στην Ευρώπη πρέπει να μας είναι απολύτως σαφείς: το θέμα τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ίδια την ύπαρξη της γερμανικής, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Αφιέρωμα στον M. Schulz

Στο μεταξύ, σήμερα κυκλοφορεί το περιοδικό «Der Spiegel» με τον M. Schulz στο εξώφυλλο και τίτλο: «Η ιστορία Schulz», κάνοντας ένα αφιέρωμα στον αρχηγό του SPD, τον οποίο ακολούθησε ένας δημοσιογράφος του περιοδικού επί πέντε μήνες και κατέγραψε προσωπικές στιγμές του υποψηφίου Καγκελάριου, υπό τον όρο το άρθρο να δημοσιευθεί μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
«Είμαστε σε ελεύθερη πτώση. Μπορεί να είμαι ο λάθος υποψήφιος.
Ο κόσμος είναι ευγενικός μαζί μου, αλλά είναι έτσι από οίκτο.
Το αισθάνομαι εδώ και κάμποσο καιρό.
Πώς μπορεί, παρακαλώ, να το γυρίσει κανείς αυτό σε 80 ημέρες;
Μακάρι να ήξερα τι έκανα λάθος», δηλώνει ο M. Schulz στο περιοδικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης