Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ πιέζει τους διαδικτυακούς κολοσσούς να απομακρύνουν γρηγορότερα το παράνομο περιεχόμενο

Η ΕΕ πιέζει τους διαδικτυακούς κολοσσούς να απομακρύνουν γρηγορότερα το παράνομο περιεχόμενο
Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια ψηφιακή Άγρια Δύση, δήλωσε η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Vera Jourova
Τον τρόπο με τον οποίο διαδικτυακοί κολοσσοί, όπως η Google, το Facebook και το Twitter, πρέπει να απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο πιο γρήγορα από τον Παγκόσμιο Ιστό, περιέγραψε σήμερα (28/9/2017) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξάνοντας την πίεση στις εταιρείες να κάνουν περισσότερα.
Η διάδοση παράνομου περιεχομένου στον ιστό, είτε επειδή παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα, είτε περιλαμβάνει παραποιημένα αγαθά ή περιέχει απειλητικό υλικό, πυροδότησε έντονη συζήτηση στην Ευρώπη μεταξύ εκείνων που θέλουν οι εταιρίες μέσων ενημέρωσης να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το θέμα και εκείνων που φοβούνται ότι θα μπορούσε να καταπατηθεί το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης.
Ως αποτέλεσμα, η Κομισιόν εξέδωσε μια σειρά οδηγιών για τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις του Διαδικτύου θα μπορούσαν να αυξήσουν την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της κατάργησης του περιεχομένου τους, είτε μέσω της δημιουργίας αξιόπιστων προειδοποιήσεων είτε μέσω μιας μεγαλύτερης επένδυσης σε τεχνολογίες αυτόματης ανίχνευσης.
«Το κράτος δικαίου εφαρμόζεται online ακριβώς όπως και offline.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια ψηφιακή Άγρια Δύση και πρέπει να ενεργήσουμε», δήλωσε η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Vera Jourova.
«Η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη: σε περισσότερες από το 28% των περιπτώσεων, χρειάζονται περισσότερες από μία εβδομάδα για τις online πλατφόρμες να καταργήσουν το παράνομο περιεχόμενο», δήλωσε η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας, Mariya Gabriel,.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης