Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ - Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων στις διαδηλώσεις

Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ - Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων στις διαδηλώσεις
Στις 6 το απόγευμα (9/9) είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ 
Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ με 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται ήδη επί ποδός.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ από αέρος θα ελέγχουν την περιοχή πάνω από το Βελλίδειο Ιδρυμα ελικόπτερο της αστυνομίας με σκοπό την αποφυγή επεισοδίων στη διάρκεια των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.
Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου, ενώ εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση.
Ήδη τροχονομικά μέτρα και αυξημένες περιπολίες αστυνομικών ξεκίνησαν τα προηγούμενα 24ωρα.
Στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευτεί στους περισσότερους δρόμους του κέντρου η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου (και σταδιακά ενόψει των διαδηλώσεων) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Οι συγκεντρώσεις
Από την πλευρά τους εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις και φορείς καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.
Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.
Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας.
Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS