Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η έσχατη λύση το δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ, λέει το Κίνημα των 5 Αστέρων στην Ιταλία

Reuters: Η έσχατη λύση το δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ, λέει το Κίνημα των 5 Αστέρων στην Ιταλία
Ο  Luigi Di Maio προορίζεται για υποψήφιος πρωθυπουργός με το Κίνημα των 5 Αστέρων στις εκλογές του Μαϊου 2018, ενω προηγείται στις δημοσκοπήσεις
Ένα δημοψήφισμα για την συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωζώνη θα ήταν η έσχατη λύση, εφόσον η Ρώμη δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει καμία δημοσιονομική συναίνεση από την ΕΕ, ανέφερε την Κυριακή 3/9 ένας δικηγόρος του Κινήματος των 5 Αστέρων, όπως  μεταδίδει το Reuters.
Προσπαθώντας να καθησυχάσει ένα κοινό τραπεζιτών και επιχειρηματιών στο συνέδριο του Ambrosetti, o Luigi Di Maio που προορίζεται για υποψήφιος για πρωθυπουργός με το Κίνημα των 5 Αστέρων στις εκλογές του Μαϊου 2018, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα σαν ένα διαπραγματευτικό εργαλείο.
"Οι πολιτικές λιτότητας δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, στη νομισματική πολιτική πρέπει να μας πιστώσουν ότι προκαλέσαμε τη συζήτηση και για αυτό αναδείξαμε το θέμα ενός δημοψηφίσματος για το ευρώ σαν ένα διαπραγματευτικό εργαλείο, σαν μία έσχατη λύση, εφόσον οι μεσογειακές χώρες δεν εισακουστούν" ανέφερε χαρακτηριστικά.
To Reuters αναφέρει ότι τα παραπάνω σχόλια δεν ήταν δηλώσεις, αλλά ιδιωτική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων πίσω από κλειστές πόρτες.
Ο Di Maio που θα είναι υποψήφιος του κόμματος για την πρωθυπουργία στις απόμενες εκλογές διευκρίνισε ότι «το κόμμα του δεν είναι ενάντια στην ΕΕ ούτε επιθυμεί την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ όμως θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται γιατί στραγγαλίζει τις εθνικές οικονομίες και απομακρύνει τις επενδύσεις».
Να σημειωθεί ότι σημερινή δημοσκόπησης της ιταλικής εφημερίδας La Stampa εμφανίζει τον Di Maio ως τον πιο δημοφιλή για την πρωθυπουργία εάν γίνονταν σήμερα εκλογές με ποσοστό 24% έναντι 17% του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος Matteo Renzi ενώ ο Silvio Berlusconi της κεντροδεξιάς ακολουθεί με 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης