Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Απογοήτευση από Yellen και Draghi

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Απογοήτευση από Yellen και Draghi
Σε εβδομαδιαία βάση, οι τρεις δείκτες ανέκοψαν το πτωτικό σερί, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,6%, τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 0,7% και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο σχεδόν 0,8%
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (25/8/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης στο Jackson Hole.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,14%, στις 21.813,67 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,17%, στις 2.443,05 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,09%, στις 6.265,64 μονάδες.
Σε εβδομαδιαία βάση, οι τρεις δείκτες ανέκοψαν το πτωτικό σερί, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,6%, τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 0,7% και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο σχεδόν 0,8%.
Οι δείκτες στη Wall Street περιόρισαν τα κέρδη τους μετά την ομιλία της Janet Yellen, με τον Nasdaq να γυρίζει μάλιστα σε αρνητικό έδαφος, καθώς η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) προσέφερε ελάχιστες ενδείξεις σχετικά με το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια νέα αύξηση των επιτοκίων, αποφεύγοντας - όπως αναμενόταν - να αναφερθεί στη νομισματική πολιτική.









Αντ’ αυτού, η Yellen αρκέστηκε στο να απευθύνει μια σαφή προειδοποίηση για υπερβολική αισιοδοξία στις αγορές.
Ωστόσο, η Yellen απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στις αγορές ότι επικρατεί υπερβολική αισιοδοξία.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας που υπάρχει στις αγορές μετοχών και ομολόγων και ότι οι αλγόριθμοι καθοδηγούν τις μετοχές, υπονοώντας ουσιαστικά αντί να κοιτούν τα θεμελιώδη μεγέθη και στηρίζονται μόνο στις κινήσεις trading.
Η Yellen τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν μετά την κρίση 2007 - 2009 έχουν ενδυναμώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, χωρίς να παρεμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη, ενώ επεσήμανε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς θα είναι μέτριες.
Την ίδια στιγμή, ούτε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, προσέφερε ενδείξεις σχετικά με το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
To μόνο που είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, σε σχόλια μετά την ομιλία του, ήταν ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ ήταν «ιδιαίτερα επιτυχημένο» και ένας σημαντικός βαθμός διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής κρίνεται ακόμη κατάλληλος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα πλησιάσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.
Ο Draghi υπογράμμισε ότι στις ΗΠΑ η ανάκαμψη είναι εμφανής εδώ και χρόνια, ενώ στην Ευρώπη και την Ιαπωνία είναι σε πρώιμο στάδιο, ενώ επεσήμανε ότι η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει δυναμική, «στέλνοντας» το ευρώ ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.
Την ίδια ώρα, στήριξη στις αμερικανικές μετοχές προσέφερε η ανανεωμένη αισιοδοξία σχετικά με την προώθηση της αμερικανικής φορολογικής μεταρρύθμισης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα ξεκινήσει μια δημόσια καμπάνια για την πολύ-αναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό του σύμβουλο, Gary Cohn.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Cohn δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα να μιλάει δημοσίως για το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.
«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η ατζέντα του προέδρου και το ημερολόγιο αναμένεται να περιστρέφονται γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Cohn.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση 6,8% τον Ιούλιο του 2017, καθώς οι παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφορών «βούλιαξαν» κατά 19% - η μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014 - μετά από αύξηση 6,4% τον Ιούνιο.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης