Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγορές από ξένες επιχειρήσεις υιοθέτησε η Γερμανία

Αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγορές από ξένες επιχειρήσεις υιοθέτησε η Γερμανία
Παραμένουμε μία από τις πιο ανοικτές οικονομίες στον κόσμο, δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Οικονομίας, Brigitte Zypries
Πιο αυστηρούς κανονισμούς για τις εξαγορές από ξένες επιχειρήσεις, υιοθέτησε η Γερμανία, εν μέσω των ανησυχιών ότι μια σειρά από κινεζικές συμφωνίες προσέφεραν πρόσβαση στη δυτική τεχνολογία και τεχνογνωσία.
Οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέπουν στη γερμανική κυβέρνηση να μπλοκάρει εξαγορές εάν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί κρίσιμη τεχνολογία στο εξωτερικό.
Θα τεθούν σε ισχύ σύντομα χωρίς να απαιτείται κοινοβουλευτική έγκριση, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών δικτύων και των νοσοκομείων.
«Παραμένουμε μία από τις πιο ανοικτές οικονομίες στον κόσμο, αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τις θεμιτές συνθήκες ανταγωνισμού», δήλωσε σήμερα (12/7/2017) η γερμανίδα υπουργός Οικονομίας, Brigitte Zypries.
«Το οφείλουμε αυτό στις εταιρείες μας.
Συχνά ανταγωνίζονται με χώρες των οποίων η οικονομία δεν είναι τόσο ανοιχτή όσο η δική μας», πρόσθεσε.
Η κίνηση αυτή της Γερμανίας αντανακλά μια πίεση που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη σχετικά με την ανάγκη περιορισμού των εξαγορών πολύτιμων ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων από κινεζικούς κρατικούς ομίλους.
Η περσινή εξαγορά της γερμανικής εταιρείας ρομποτικής Kuka από την κινεζική εταιρεία Midea τροφοδότησε ανησυχίες ότι η Κίνα αποκτά υπερβολική πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες, ενώ προστατεύει τις δικές της εταιρείες από ξένες εξαγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης