Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το ισχυρότερο τρίμηνο της 6ετίας για το ευρώ - Άλμα άνω του 7% στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2017

tags :
Reuters: Το ισχυρότερο τρίμηνο της 6ετίας για το ευρώ - Άλμα άνω του 7% στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2017
Για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7% και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδό του από την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011
Το ισχυρότερο τρίμηνο της εξαετίας αναμένεται να καταγράψει το ευρώ, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο ενιαίο νόμισμα, λόγω των βελτιωμένων επιδόσεων της οικονομίας της Ευρωζώνης και τον αντίκτυπό τους στη νομισματική πολιτική, μεταδίδει το Reuters.
Το ευρώ υποχωρούσε 0,2% στα 1,1416 δολ. ενώ νωρίτερα διαπραγματευόταν κάτω από τα 1,14.
Ωστόσο για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7% και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδό του από την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011.
Το ευρώ ανήλθε σε υψηλό έτους μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi την Τρίτη που ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι το σήμα για μείωση των μέτρων στήριξης της οικονομίας μπορεί να δοθεί ακόμα και τον Σεπτέμβριο.
 Αν και αξιωματούχοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις δηλώσεις αυτές, οι επενδυτές φάνηκαν βέβαιοι ότι η ισχύς της οικονομίας θα τους οδηγήσει σύντομα σε περιστολή των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης