Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google «προσφέρει» στον προϋπολογισμό της ΕΕ – Το πρόστιμο 2,7 δισ. είναι υψηλότερο από τις εισφορές ορισμένων κρατών!

Η Google «προσφέρει» στον προϋπολογισμό της ΕΕ – Το πρόστιμο 2,7 δισ. είναι υψηλότερο από τις εισφορές ορισμένων κρατών!
Βέβαια, κρίνεται αμφίβολο το αν και πότε πληρωθεί όλο το ποσό, καθώς η Google ετοιμάζεται να προσφύγει κατά της απόφασης
Το πρόστιμο ρεκόρ (για μονοπωλιακές πολιτικές) ύψους 2,7 δισ. δολαρίων (2,4 δισ. ευρώ) που επέβαλε στην Google η Κομισιόν υπερβαίνει κατά πολύ τις εισροές ορισμένων κρατών στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, μετατρέποντας έτσι τον αμερικανικό κολοσσό σε ένα από τα πιο «ενεργά μέλη» για το 2017.
Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, μόλις δέκα κράτη της Ε.Ε. συνεισέφεραν περισσότερα στον ενιαίο προϋπολογισμό το 2015 (δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία για το 2016), ενώ το ποσό του προστίμου είναι διπλάσιο από τη συνεισφορά της Ελλάδας στην Ε.Ε., ήτοι 1,2 δισ. ευρώ.
Βέβαια, κρίνεται αμφίβολο το αν και πότε πληρωθεί όλο το ποσό, καθώς η Google ετοιμάζεται να προσφύγει κατά της απόφασης.
«Θα εξετάσουμε λεπτομερώς την απόφασή της Επιτροπής καθώς σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε προσφυγή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας», ανέφερε στην απάντησή της μετά την «καμπάνα» της Κομισιόν.
Σημειώνεται πως η υπόθεση ξεκίνησε μετά από πολλές καταγγελίες τόσο από Αμερικανούς όσο και από Ευρωπαίους ανταγωνιστές, με αποτέλεσμα μια επταετή έρευνα σχετικά με τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο.
Η αρχή ανταγωνισμού της Ε.Ε. άσκησε δίωξη την Google τον Απρίλιο του 2015, θεωρώντας ότι αλλοιώνονται τα αποτελέσματα αναζήτησης στο διαδίκτυο για να ευνοηθεί η υπηρεσία αγορών της Google, προκαλώντας ζημιές τόσο στους ανταγωνιστές όσο και στους καταναλωτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης