Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barron's: Το ΔΝΤ προσφέρει στην Ελλάδα μια διέξοδο αλλά το κυβερνών κόμμα δεν τη θέλει

Barron's: Το ΔΝΤ προσφέρει στην Ελλάδα μια διέξοδο αλλά το κυβερνών κόμμα δεν τη θέλει
Η οικονομική ιστοσελίδα αναφέρεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ 
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ αναφέρεται η οικονομική ιστοσελίδα Barron's.
«Το ΔΝΤ καιρό τώρα τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια μείωση του χρέους, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι μια ξεχωριστή πρόταση από την επικεφαλής του Ταμείου, Christine Lagarde, για μεσολάβηση δεν αποτελεί μια ''έντιμη λύση'' στην πιστωτική κρίση» αναφέρεται σχετικά.
Πάντως, στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και ένα απόσπασμα από μια ανάλυση της Brown Brothers Harriman ότι η κρίση μπορεί να αποφευχθεί.
«Παρ' όλο που το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν έχει λυθεί, ο κίνδυνος ακόμα μίας κρίσης φαίνεται να έχει απομακρυνθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους όταν το τρέχον πρόγραμμα λήξει.
Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας έχει υποχωρήσει 100 μονάδες βάσης, φέτος, και κατά κύριο λόγο όλα συνέβησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο,
Οι ελληνικές μετοχές έχει σημειώσει ράλι φέτος.
Τα κέρδη 22% του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι το υψηλότερο της Ευρώπης» αναφέρεται στην εν λόγω ανάλυση.
Τέλος, στο δημοσίευμα της Barron's τονίζεται ότι το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα να διευθετήσει τα προβλήματα με τους δανειστές της.
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η πρόταση αναβάλλει τις αποφάσεις και «δεν συμβάλει θετικά σε μια κατεύθυνση εξεύρεσης μια έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης