Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Συνεχίζουμε να «βλέπουμε» 2 επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων το 2017

Harker (Fed): Συνεχίζουμε να «βλέπουμε» 2 επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων το 2017
Ο πρόεδρος της Fed Φιλαδέλφειας εξακολουθεί να προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο της Fed για 2%, περίπου στο τέλος του 2017
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παραμένει σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα (02/06/2017) ο πρόεδρος της Fed Φιλαδέλφειας, Patrick Harker, και επανέλαβε ότι υποστηρίζει δύο επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
«Όσον αφορά στον πληθωρισμό, τα πράγματα παραμένουν σε καλό δρόμο, παρά τη 2μηνη τάση προς τη λάθος κατεύθυνση», αναφέρει ο Harker σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις για μια ομιλία σε διάσκεψη για την Οικονομία στο Reading της Πενσυλβάνια.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο της Fed για 2%, περίπου στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο αναφοράς δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες - τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο - και αναμένεται να το κάνει ξανά στη συνεδρίαση της 13ης-14ης Ιουνίου.
Ο Harker δήλωσε επίσης ότι η αμερικανική οικονομία είναι πλέον «ουσιαστικά στα φυσιολογικά επίπεδα», ότι υπάρχει πολύ μικρή χαλάρωση στη αγορά εργασίας και ότι αναμένει ότι το ποσοστό ανεργίας θα υποχωρήσει στο 4,2% μέχρι το τέλος του 2018.
Ο ίδιος παρέμεινε επίσης αισιόδοξος για τους μισθούς, εκτιμώντας ότι θα αυξηθούν μεταξύ 2,5% και 3% φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης