Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι Dow Jones και S&P 500 – Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq!

Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι Dow Jones και S&P 500 – Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq!
Η πολύκροτη υπόθεση με τη διαρροή πληροφοριών από τον Donald Trump προς τη Ρωσία δεν επηρέασε ιδιαίτερα το επενδυτικό κοινό
Αν και εκκίνησαν με κέρδη τη σημερινή (16 Μαΐου 2017) συνεδρίαση, οι δείκτες Dow Jones Industrial Average και S&P 500 έκλεισαν με πολύ μικρές απώλειες, επηρεαζόμενοι κυρίως από την αντιστροφή της ανόδου στο πετρέλαιο.
«Πρωταγωνιστής» της ημέρας ήταν και πάλι ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο νέο ιστορικό υψηλό των 6.169,87 μονάδων (+0,33%), «σπάζοντας» παράλληλα και το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ.
Η πολύκροτη υπόθεση με τη διαρροή πληροφοριών από τον Donald Trump προς τη Ρωσία σχετικά με τρομοκρατικές απειλές, όπως και η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan, δεν επηρέασαν ιδιαίτερα το επενδυτικό κοινό. Σε ό,τι αφορά στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, οι οικιστικές εκκινήσεις στις Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 2,6% σε 1,17 εκατ. ετησίως (οι προβλέψεις ήταν 1,26 εκατ.), χαμηλότερα σε σχέση με το Νοέμβριο (1,2 εκατ).
Οι άδειες μειώθηκαν κατά 2,5% σε 1,23 εκατ. σε ετήσιους ρυθμούς (η πρόβλεψη ήταν 1,27 εκατ.) από 1,26 εκατ.
Η πτώση έφτασε στο 9,2% στην κατασκευή πολυκατοικιών.
Τα αποτελέσματα δείχνουν μία μείωση στον κατασκευαστικό τομέα κατά το δεύτερο τρίμηνο, μειώνοντας τις πιθανότητες για οικονομική ανάκαμψη μετά τα στοιχεία της προηγούμενης περιόδου.
Το ενδιαφέρον για την αγορά κατοικίας παραμένει ψηλά, γεγονός που υποδηλώνει ότι μέρος της μείωσης των κατασκευών και των αδειών μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη εργασίας και έτοιμων οικημάτων.
Οι προσλήψεις στον τομέα εργασίας που σημαίνουν σταθερότητα στις οικονομικές απολαβές, πιθανό να δώσουν μια ώθηση στις αγορές κατοικίας τους επόμενους μήνες, αναστρέφοντας το κλίμα στον τομέα των κατασκευών.
Οι μονοκατοικίες αυξήθηκαν κατά 0,4% σε 835.000 από 832.000 τον προηγούμενο μήνα.
Οι εργασίες σε πολυκατοικίες, όπως διαμερίσματα και οικισμούς, έπεσαν σε ετήσιο ρυθμό 337.000.
Οι βορειοανατολικές και νότιες περιοχές σημείωσαν πτώση στα στοιχεί τους, ενώ οι Midwest και West έδειξαν κέρδη.
Οι βορειοανατολικές περιοχές ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2015.
Η έκθεση περιλαμβάνει εκθέσεις από το Γραφείο Απογραφής, Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης στην Ουάσινγκτον από τον Ιανουάριο του 2015.
Ωστόσο, αισιόδοξα ήταν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία κατέγραψε μηνιαία αύξηση 1% τον Απρίλιο 2017, μία επίδοση που, αν και οριακή, είναι η καλύτερη από την Φεβρουάριο του 2014.
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (16 Μαϊου 2017), η συνολική παραγωγή στον εγχώριο κλάδο μεταποίησης αυξήθηκε κατά το ίδιο ποσοστό (στο +2,2% σε ετήσια βάση), με τους επιμέρους δείκτες για την εξόρυξη και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να μεγενθύνονται κατά 1,2% και 0,7%.
Η αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας για τον βιομηχανικό κλάδο, αυξήθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδς τον Απρίλιο, σε 76,7%, ποσοστό που είναι 3,2% χαμηλότερο από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο (1972-2016).
Στα των εισηγμένων, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffet συνεχίζει τις μαζικές αγορές μετοχών της Apple (0,19%, στα 155,4 δολάρια), όπως επιβεβαίωσε η Berkshire Hathaway.
Το μερίδιο του Buffet αυξήθηκε ραγδαία στην Apple στο α' 3μηνο του 2017.
Ειδικότερα, αυξήθηκε σε 129 εκατ. μετοχές, αξίας 18,6 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα ο μεγαλεπενδυτής «ξεφορτώνεται» μετοχές της IBM (+0,72% στα 152,6 δολάρια), καθώς πούλησε μερίδιο 21%.

Οι σημερινοί μεγάλοι κερδισμένοι και οι χαμένοι στον Dow Jones:Οι σημερινοί μεγάλοι κερδισμένοι και οι χαμένοι στον S&P 500:Οι σημερινοί μεγάλοι κερδισμένοι και οι χαμένοι στον Nasdaq:


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS