Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Το 2017 το πρώτο πραγματικά έτος εξόδου από την οικονομική κρίση

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Το 2017 το πρώτο πραγματικά έτος εξόδου από την οικονομική κρίση
Στόχος οι επενδύσεις στην καινοτομία, σε τομείς που παράγουν προστιθέμενη αξία είπε ο υπ. Οικονομίας
Την θέση ότι στόχος για την κυβέρνηση είναι οι επενδύσεις στην καινοτομία, σε τομείς που παράγουν προστιθέμενη αξία, με έμφαση στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ώστε να σταματήσει η τάση φυγής των νέων εκτός συνόρων διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ.Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε πως το 2017 είναι το πρώτο πραγματικά έτος εξόδου από την οικονομική κρίση.
«Το μοντέλο ανάπτυξης που γνώρισε η χώρα που βασίστηκε στα δάνεια και την κατανάλωση ήταν ένας εύκολος τρόπος αλλά ένα απατηλό όνειρο αφού τα δάνεια τα πληρώνουμε πιο ακριβότερα.
Οι τρεις πυλώνες που θα στηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας βασίζονται στην δημιουργία ενός παραγωγικού μοντέλου προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης, στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, που αποτελεί απολύτως αναγκαίο στόχο λόγω του διαχρονικού ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο καθώς και στις συνεργασίες επιχειρήσεων με στόχο την δημιουργία αλυσίδων αξίας προκειμένου οι μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν κρίσιμη μάζα που θα επιτρέψει την είσοδό τους στις διεθνείς αγορές βελτιώνοντάς συνολικά τη θέση της ελληνικής οικονομίας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας» είπε ο κ.Παπαδημητρίου.
Ο υπ. Οικονομίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «το 2017 θα είναι το πρώτο πραγματικά έτος εξόδου από την οικονομική κρίση η πρώτη χρονιά ανάπτυξης της οικονομίας» και υποστήριξε ότι όλες οι ενδείξεις που αφορούν την αύξηση των εξαγωγών, τη θεαματική αύξηση τουριστών, την επέκταση της βιομηχανικής παραγωγής, την αύξηση του λιανικού εμπορίου, των τραπεζικών καταθέσεων από επιχειρήσεις, και κλιμακούμενη προσέλκυση ξένων επενδύσεων καταμαρτυρούν ότι «υπάρχει αλλαγή ρότας την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».
Ο κ.Παπαδημητρίου ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης, γιατί όπως ανέφερε «κανένα αναπτυξιακό σχέδιο όσο φιλόδοξο και εάν είναι δεν μπορεί να πετύχει το στόχο του χωρίς την συμβολή της περιφέρειας των επαγγελματικών ενώσεων καθώς και των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης