Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακό και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Trump - Erdogan

Συριακό και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Trump - Erdogan
Η αμερικανική πλευρά κατέστησε σαφές ότι δε θα παραμείνει άλλο αδιάφορη απέναντι στις επιθέσεις του καθεστώτος Assad
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να παραμείνουν άλλο αδιάφορες απέναντι στις επιθέσεις του καθεστώτος Assad απέναντι στους άμαχους πολίτες, αναφέρθηκε χθες (17/4) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, κατά τη διάρκεια τηέφωνικής συνομιλίας που είχει με τον τούρκο ομόλογό του Tayyip Erdogan.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του τουρκικής προεδρίας, οι δύο ισχυροί άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας για την επίλυση του συριακού ζητήματος καθώς και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αφορμή για το εν λόγω τηλεφώνημα στάθηκε η επικράτηση του Erdogan στο δημοψήφισμα της Κυριακής (16/4).
Όπως ήταν φυσικό, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η πρόσφατη επίθεση του Assad στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 100 αμάχους, με την τουρκική πλευρά να δηλώνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έγινε χρήση του τοξικού αερίου σαρίν.
"Δε μπορούμε να παραμείνουμε άλλο σιωπηλοί απέναντι στις επιθέσεις του συριακού καθεστώτος", φέρεται να είπε ο Trump στον Erdogan, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι υπαίτιος για την εν λόγω επίθεση είναι ο Assad.
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό για τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "υπάρχουν σημαντικά πράγματα να πραγματοποιηθούν από κοινού".
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην αύξηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε Συρία, Ιράκ, καθώς και στην αντιμετώπιση του PKK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης