Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gramegna (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την Ελλάδα

tags :
Gramegna (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την Ελλάδα
Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup ο Gramegna δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα
Η συμφωνία με την Ελλάδα για τη β΄αξιολόγηση είναι πολύ κοντά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.
Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup και εν όψει της συνεδρίασης του Ecofin, ο Gramegna δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup οι διαπραγματεύσεις  ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστούν στην έδρα των δανειστών στις Βρυξέλλες και σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία απαρτίζεται από τους Ευκλείδη Τσακαλώτου, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργο Χουλιαράκη, θα παραμείνει στη βελγική πρωτεύουσα για να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους πιστωτές.
Στόχος είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές για να ανοίξει ο δρόμος για επιστροφή των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα και την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης.
Μάλιστα, ενδεικτικό είναι ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, η ελληνική αντιπροσωπεία έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, παρουσία και του Poul Thomsen.
Το «κυρίως πιάτο» των συνομιλιών είναι τα ανοικτά θέματα της β' αξιολόγησης δηλαδή τα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης