Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεπιθύμητος στην Ολλανδία ο Cavusoglu - «Να έρθει μόνο για να δει τουλίπες» του προτείνει ο Rutte

Ανεπιθύμητος στην Ολλανδία ο Cavusoglu - «Να έρθει μόνο για να δει τουλίπες» του προτείνει ο Rutte
Ο εθνικιστής Geert Wilders - δεύτερος σε κατάταξη στις δημοσκοπήσεις των επερχόμενων ολλανδικών εθνικών εκλογών στις 15/3 - πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος σε ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας
Η ολλανδική κυβέρνηση ξεκαθάρισε σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ότι είναι ανεπιθύμητος στη χώρα, αν θέλει να την επισκεφτεί προς άγρα ψήφων Τούρκων που διαμένουν στην Ολλανδία υπέρ του αμφιλεγόμενου τουρκικού δημοψηφίσματος με το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος, Tayyip Erdogan επιχειρεί να διευρύνει (ακόμα περισσότερο) τις εξουσίες του.
Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Bert Koenders, κάλεσε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του για να του επισημάνει ωμά, ότι η προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ολλανδία δεν είναι επιθυμητή και ότι αν παρά ταύτα θελήσει να επισκεφτεί τη χώρα δεν θα τύχει καμίας επίσημης υποδοχής.
«Μπορεί να έρθει να δει ένα μουσείο ή κάποιες τουλίπες, αν υπάρχουν καθόλου», όπως σχολίασε για τον Cavusoglu μάλλον ειρωνικά ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Mark Rutte, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, για να συμπληρώσει: «Δεν θέλουμε να διεξάγει προεκλογικές συγκεντρώσεις» στην Ολλανδία για το δημοψήφισμα.
Η πόλη του Ρότερνταμ αρνήθηκε να φιλοξενήσει προεκλογική συγκέντρωση του Cavusoglu, ενώ ακυρώθηκαν και διάφορες άλλες σε Γερμανία και Αυστρία.
Ο εθνικιστής Geert Wilders - δεύτερος σε κατάταξη στις δημοσκοπήσεις των επερχόμενων ολλανδικών εθνικών εκλογών στις 15/3 - πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος σε ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης