Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Ανάπτυξη 2% το 2017 για το Ην. Βασίλειο – Μείωση του προβλεπόμενου δανεισμού

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Ανάπτυξη 2% το 2017 για το Ην. Βασίλειο – Μείωση του προβλεπόμενου δανεισμού
«Η απασχόληση βελτιώνεται, αλλά η παραγωγικότητα παραμένει πεισματικά χαμηλά»
Στις ικανοποιητικές επιδόσεις που αναμένεται να καταγράψει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond, κατά τη σημερινή συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό που παρουσίασε η κυβέρνηση του νησιού, τον πρώτο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit.
Πλέον, οι προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις αντίστοιχες της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, με την αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ το 2017 να υπολογίζεται στο 2%, από 1,4% που αρχικά είχε ειπωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από το δημοψήφισμα η αντίστοιχη πρόβλεψη ήταν 2,2%.
Επιπλέον, στον προϋπολογισμό εμπεριέχεται και μείωση του κρατικού δανεισμού κατά 23,5 δισ. στερλίνες, ενώ, όπως αναφέρεται, μέσα στον επόμενο Απρίλιο αναμένεται να αυξηθεί στις 7,5 στερλίνες ανά ώρα και ο κατώτατος μισθός.
Όπως έκανε γνωστό και ο ίδιος ο κ. Hammond, στον προϋπολογισμό του 2017 περιλαμβάνεται και σχέδιο για περικοπή του εταιρικού φόρου.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 51,7 δισ. στερλίνες (έναντι 68,2 δισ. που προβλεπόταν), κάτω από το 2% που είναι ο στόχος της κυβέρνησης.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε αδυσώπητα στη διατήρηση της Βρετανίας στην αιχμή της παγκόσμιας οικονομίας.
Το έλλειμμα μειώνεται, αλλά το χρέος είναι υψηλό.
Η απασχόληση βελτιώνεται, αλλά η παραγωγικότητα παραμένει πεισματικά χαμηλά», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Hammond, ο οποίος επισήμανε ότι τα έσοδα (περίπου 1 δισ. στερλίνες) από τον «φόρο ζάχαρης» θα διατεθούν, όπως είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, για την ενασχόληση των νέων με τη γυμναστική και τον αθλητισμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης