Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συνάντηση για τη διάσωση της δεξιάς καλεί ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Nicola Sarkozy

Σε συνάντηση για τη διάσωση της δεξιάς καλεί ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Nicola Sarkozy
Σύμφωνα με τον Sarkozy, οι τρέχουσες διαιρέσεις, συνδέονται άμεσα με την απόφαση του Fillon να μην παραιτηθεί, παρά τις κατηγορίες διαφθοράς
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicola Sarkozy, κάλεσε σε συνάντηση τον πρώην αντίπαλο του στη κούρσα για το χρίσμα των συντηρητικών Francois Fillon, αλλά και τον πιθανό αντικαταστάτη του, σε μια προσπάθεια να βρει μια λύση στη κρίση που απειλεί να συντρίψει τη γαλλική δεξιά.
Σύμφωνα με τον Sarkozy, οι τρέχουσες διαιρέσεις, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την απόφαση του Fillon να μην παραιτηθεί, παρά τις επικείμενες κατηγορίες διαφθοράς, παίζουν το παιχνίδι της ακροδεξιάς.
Σχολιάζοντας την παρούσα κατάσταση της γαλλικής δεξιάς δήλωσε ότι «δεν μπορεί να διαρκέσει και δημιουργεί βαθιά ανησυχία μεταξύ των Γάλλων».
Παρά την πληθώρα των «αποστασιών» από συντηρητικούς συμμάχους τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Fillon έχει δεσμευθεί να παραμείνει στην κούρσα.
Το συντηρητικό κόμμα του Fillon, παραμένει επικίνδυνα διχασμένο με την υποψηφιότητά του, τι στιγμή που η πολιτική επιτροπή συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα 6/3.
Πολλοί συντηρητικοί επιθυμούν ο Alain Juppé, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, να κατέλθει στη θέση του Fillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης