Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Διαφαινόμενος συμβιβασμός Merkel - Lagarde για την Eλλάδα

tags :
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Διαφαινόμενος συμβιβασμός Merkel - Lagarde για την Eλλάδα
O συμβιβασμός προβλέπει μία πιο "ευέλικτη ερμηνεία" για τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα από την πλευρά της Αθήνας
Τις λεπτομέρειες για τον διαφαινόμενο συμβιβασμό μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, , θα συζητήσουν η καγκελάριος Angela Merkel και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde σήμερα (22/02) στο Βερολίνο.
O συμβιβασμός προβλέπει μία πιο "ευέλικτη ερμηνεία" για τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα από την πλευρά της Αθήνας.
Η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια η Merkel θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker.
Προ ημερών, η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου υποστήριζε ότι Merkel και Lagarde είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ υποσχέθηκε στήριξη προς την καγκελάριο, συμμετοχή του Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και τη διερεύνηση πιθανών διευκολύνσεων για το ελληνικό πρόγραμμα το νωρίτερο το 2018, δηλαδή έναν χρόνο μετά τις γερμανικές εκλογές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης