Διάταξη Τόσκα έρχεται να «σβήσει» τις διαμαρτυρίες των πυροσβεστών - Διασφαλίζονται για 5 έτη

Διάταξη Τόσκα έρχεται να «σβήσει» τις διαμαρτυρίες των πυροσβεστών - Διασφαλίζονται για 5 έτη
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως θα καταθέσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, εντός της επόμενης εβδομάδας
Με μια διάταξη του Νίκου Τόσκα, η οποία εξασφαλίζει τη συνέχεια της εργασίας των πυροσβεστών για πέντε έτη, έως ότου μονιμοποιηθούν, επιχειρεί η κυβέρνηση να «σβήσει» τις διαμαρτυρίες των πυροσβεστών.
Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως θα καταθέσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, εντός της επόμενης εβδομάδας.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
Για την διασφάλιση της εργασίας, που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
Σημειώνεται ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τους εκπροσώπους των πενταετών πυροσβεστών, που τον επισκέφθηκαν μετά την Όλγα Γεροβασίλη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι δυο πλευρές συζητούν τις τεχνικές λεπτομέρειες για τις διαδικασίες προώθησης του θέματος.
Πάντως, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παραμένουν ακόμα περίπου 70 πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό το κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Βασ. Σοφίας.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS