Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορηματικά απορρίπτει η Ιαπωνία τις κατηγορίες Trump περί συναλλαγματικής χειραγώγησης του γιέν

Κατηγορηματικά απορρίπτει η Ιαπωνία τις κατηγορίες Trump περί συναλλαγματικής χειραγώγησης του γιέν
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται να προτείνει στον Trump μια σειρά από μεγάλες ιαπωνικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας
Κατηγορηματικά απέρριψε η Ιαπωνία τις κατηγορίες του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, ότι δήθεν προκαλεί τεχνητή διολίσθηση του γιέν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ για να κερδίσει άδικο εμπορικό πλεονέκτημα εις βάρος των αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Ο Trump είχε εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Γερμανίας χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 ότι χρησιμοποιούν τη συναλλαγματική διολίσθηση των νομισμάτων τους και μια σειρά από κανόνες, για να κερδίσουν εμπορικό πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ.
Ο γραμματέας του ιαπωνικού συμβουλίου, Yoshihide Suga, επεσήμανε με κάθε ειλικρίνεια, ότι οι σχετικές επικρίσεις του Trump σε ότι αφορούν την Ιαπωνία «βρίσκονται παντελώς εκτός στόχου», τονίζοντας ότι η νομισματική χαλάρωση που εφαρμόζει η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) στοχεύει στην τόνωση του πληθωρισμού και όχι στην εξασθένηση του γιέν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Όπως τόνισε ο Suga, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, θα εξηγήσει στον Trump τον τρόπο που λειτουργεί και τους στόχους που υπηρετεί η νομισματική πολιτική της BoJ σε επικείμενη συνάντησή τους στις 10 Φεβρουαρίου 2017.
Επίσης, ο Abe φαίνεται ότι θα προτείνει στον Trump μια σειρά από μεγάλες ιαπωνικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως τα τραίνα υψηλών ταχυτήτων και η σχιστολιθική παραγωγή πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης