Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του Fillon για πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων από την εισαγγελία της Γαλλίας

Προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του Fillon για πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων από την εισαγγελία της Γαλλίας
Η έρευνα ξεκινά, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πορεία προς τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Fillon θα είναι υποψήφιος
Προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του Francois Fillon, πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, παρήγγειλε η οικονομική εισαγγελία της χώρας για πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων, στον απόηχο δημοσιεύματος της Le Canard Εnchaîné, με βάση το οποίο η σύζυγος του Fillon, πληρωνόταν αδρά επί μία δεκαετία, προσφέροντας πλασματικές υπηρεσίες ως κοινοβουλευτική βοηθός του.
Η έρευνα ξεκινά, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πορεία προς τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Fillon θα είναι υποψήφιος.
Ο Fillon, που στις δημοσκοπήσεις φέρεται να προηγείται, έχει παραδεχτεί πως η σύζυγός του, Penelope, εργάστηκε για αυτόν, όταν ήταν βουλευτής, αλλά έχει αρνηθεί έντονα το δημοσίευμα, με βάση το οποίο η σύζυγός του έλαβε έναν παχυλό μισθό για δουλειά που δεν έκανε ποτέ.

Τι μετέδιδε χθες, Τρίτη, το BankingNews.gr: 

Γαλλία: Με αμοιβές 500.000 ευρώ είχε προσλάβει τη σύζυγο του το 1998 ο υποψήφιος Πρόεδρος Fillon!

Με μισθό περίπου 500.000 ευρώ φαίνεται να είχε προσλάβει τη σύζυγό του την περίοδο 1998 – 2002 ο υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Francois Fillon.
Ειδικότερα, η σύζυγος του υποψηφίου της συντηρητικής παράταξης, η οποία δηλώνει πως ασχολείται με τα οικιακά, πληρώθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως κοινοβουλευτική βοηθός του Francois και κατόπιν του βουλευτή που τον διαδέχθηκε, όταν εκείνος εισήλθε στη γαλλική κυβέρνηση το 1998.
Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας της, το διάστημα μεταξύ 1998 - 2002 της καταβλήθηκαν αμοιβές από τον κ. Fillon, εκείνη την εποχή βουλευτή, που προέρχονταν από κονδύλια που προορίζονταν για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.
Το 2001 έλαβε επίσης το ποσό των 3.900 ευρώ μηνιαίως, σύμφωνα με την Canard enchaîné.
Από το καλοκαίρι του 2002, μετά την είσοδο του κ. Fillon στην κυβέρνηση, η Penelope Fillon, που υποστηρίζει πάντα ότι έμεινε στο περιθώριο της πολιτικής δράσης του συζύγου της, εμφανίζεται στα χαρτιά ως συνεργάτιδα του κ. Mark Jouleaux που τον διαδέχθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Canard enchaîné που θα δημοσιοποιηθούν αύριο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μισθολογικές της απολαβές ήσαν πιο ικανοποιητικές (από 6.900 ευρώ έως 7.900 μηνιαίως).
Στη Γαλλία, η πρακτική να προσλαμβάνονται συγγενείς ως συνεργάτες δεν απαγορεύεται στους κοινοβουλευτικούς, υπό την προϋπόθεση να μην πρόκειται για πλασματική εργασία.
Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως το 2012, όταν ο κ. Fillon επανεξελέγη βουλευτής, η σύζυγός του έλαβε αμοιβές για ένα διάστημα «τουλάχιστον 6 μηνών».
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η κα Fillon εργάστηκε παράλληλα ως μισθωτή, μεταξύ της 2ας Μαΐου 2012 και του Δεκεμβρίου του 2013, στο Revue des deux mondes, με το μισθός τη να φτάνει τα 5.000 ευρώ τον μήνα.
Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τότε θα αποτελέσουν ένα μεγάλο «δώρο» προς την επιεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen…

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης