Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street - Οι πολιτικές του Donald Trump στο επίκεντρο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street - Οι πολιτικές του Donald Trump στο επίκεντρο
Το ζήτημα δεν είναι τόσο το τι θα κάνει ο Trump, καθώς σε μεγάλο βαθμό οι υποσχέσεις του έχουν αποτιμηθεί, όσο το πότε θα το κάνει
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, η Wall Street, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στον Donald Trump, τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, που ορκίστηκε μόλις την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τον Peter Cardillo, αναλυτή της First Standard Financial, οι επενδυτές «αισθάνονται αβεβαιότητα, σχετικά με το πόσο γρήγορα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί».
Ο Cardillo εκτιμά πως το ζήτημα δεν είναι τόσο το τι θα κάνει ο Trump, καθώς σε μεγάλο βαθμό οι υποσχέσεις του έχουν αποτιμηθεί, όσο το πότε θα το κάνει.
Σαφώς οι επενδυτές αναζητούν και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις πολιτικές του Trump, αλλά και τις ισορροπίες που η κυβέρνησή του θα επιλέξει να κρατήσει - ή να μην κρατήσει - σε διεθνές επίπεδο.
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 19.815,27 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,06%.
Οριακή άνοδο 0,05% καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, στις 5.557,94 μονάδες.
Τέλος, οριακή πτώση 0,06% σημειώνει και ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, που βρίσκεται στις 2.269,87 μονάδες.www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS