Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Assad διαβεβαίωσε τον Putin ότι θα τηρήσει την αποψινή συμφωνία εκεχειρίας

Ο Assad διαβεβαίωσε τον Putin ότι θα τηρήσει την αποψινή συμφωνία εκεχειρίας
Putin και Assad συμφώνησαν, ότι η έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Καζαχστάν θα αποτελέσει «ένα σημαντικό βήμα προς την τελική επίλυση της κρίσης» στη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο πρόεδρο, Bashar al Assad, είχε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, εν όψει εφαρμογής μιας ακόμα εκεχειρίας στην πολύπαθη Συρία από απόψε τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Assad διαβεβαίωσε τον Putin ότι σκοπεύει να τηρήσει τη συμφωνία εκεχειρίας, από την πλευρά του.
Πάντα σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο άνδρες συμφώνησαν, ότι η έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Καζαχστάν θα αποτελέσει «ένα σημαντικό βήμα προς την τελική επίλυση της κρίσης» στη Συρία.
Αν και η αποψινή εκεχειρία σηματοδοτεί την πολλοστή φορά που επιχειρείται η ανάσχεση των εχθροπραξιών στη Συρία, δεν παύει να προσφέρει συγκρατημένη ελπίδα για τερματισμό του υπερπενταετούς εμφυλίου πολέμου που έχει ρημάξει τη μεσανατολική χώρα και αποδεκατίσει τον πληθυσμό της, με εκατομμύρια Σύρους να έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη ως πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης