Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Nα μην κλείσουν σε πρόσφυγες τα σύνορα προς την Ευρώπη λόγω της επίθεσης στο Βερολίνο

Juncker: Nα μην κλείσουν σε πρόσφυγες τα σύνορα προς την Ευρώπη λόγω της επίθεσης στο Βερολίνο
Χρειάζεται καλύτερη "διασυνοριακή συνεργασία" για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην ΕΕ, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker
Δεν πρέπει η πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
Ο ίδιος στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe δήλωσε ότι οι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από την τρομοκρατία πρέπει να μπορούν να βρίσκουν προστασία στην Ευρώπη.
Σύμφωνα  τον Jean Claude Juncker, είναι λάθος να θεωρείται πως όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ χρειάζεται καλύτερη "διασυνοριακή συνεργασία" για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην ΕΕ.
Στο μεταξύ, χθες Παρασκευή 23/12 ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP),  Nigel Farage, σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε  ότι «ελεύθερη κίνηση των καλών ανθρώπων σημαίνει επίσης ελεύθερη κίνηση των κακών ανθρώπων.
Να αναμένετε ότι η (συμφωνία) Σένγκεν θα κυριαρχήσει στον διάλογο που θα γίνει στην ΕΕ το επόμενο έτος».
Ακόμη, ο Nigel Farage σε άλλη ανάρτησή του σημείωσε ότι ο χώρος Σένγκεν πιθανόν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ειδικά εάν ο ύποπτος που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι πράγματι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας της Δευτέρας, καθώς αυτό θα σημαίνει πως κατάφερε να ταξιδέψει ανεμπόδιστα μέσω Γαλλίας ως την Ιταλία μετά την επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 40 ακόμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης