Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κριτική από Νίκο Φίλη σε Μαξίμου, Καμμένο για εθνικά ζητήματα και Εκκλησία

Κριτική από Νίκο Φίλη σε Μαξίμου, Καμμένο για εθνικά ζητήματα και Εκκλησία
«Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες όπως είναι η εκκλησιαστική;»
Κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην κόντρα κυβέρνησης – Εκκλησίας που φαίνεται πως τον οδήγησε εκτός υπουργικής θέσης, δεν έκρυψε την αντίθεσή του για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία;», ανέφερε μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, συμπληρώνοντας την κριτική του:
«Είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε όσο αφήνουμε με διαφορές συμβολικού τύπου κινήσεις – και ελπίζω να μην είναι και ουσιαστικές κινήσεις στο μέλλον- να αφήνουμε τη δυνατότητα σε εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία;».
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός άσκησε σκληρή κριτική και για την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, χωρίς να τον κατονομάσει, στο Καστελόριζο, με βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, μεταξύ των οποίων μετέβησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Κάνοντας λόγο για «θέμα αξιών στα εθνικά ζητήματα», ο κ. Φίλης είπε χαρακτηριστικού:
«Έχουν ξαναρχίσει οι συνομιλίες στο Κυπριακό.
Οι συνομιλίες με το Καστελόριζο και εννοώ την πρόσφατη εμπειρία δεν είναι δυνατό να πάνε μαζί.
Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει ένα πλαίσιο για το καλύτερο χωρίς βιασύνη και χωρίς παλινδρόμηση σε εθνικιστικά στερεότυπα.
Στην Κύπρο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ συνεργάζονται να βρουν λύση.
Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό της Κύπρου.
Δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης;».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης