Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπροστά σε ένα οπλοστάσιο 150 μολότοφ βρέθηκαν οι αρχές σε σπίτι στα Εξάρχεια

Μπροστά σε ένα οπλοστάσιο 150 μολότοφ βρέθηκαν οι αρχές σε σπίτι στα Εξάρχεια
Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά οτι οι μολότοφ πιθανότατα προορίζονταν για τις πορείες στην επέτειο δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου
Μπροστά σε ένα οπλοστάσιο μολότοφ βρέθηκαν οι πυροσβέστες σε εγκαταλειμμένο σπίτι στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια με τις αρχές να εκτιμούν ότι προορίζονταν για τα επεισόδια γύρω από το πολυτεχνείο.
Η έντονη μυρωδιά βενζίνης οδήγησε στο να ανακαλυφθούν περίπου 150 βόμβες μολότοφ που ήταν τοποθετημένες σε καφάσια και μια βαλίτσα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι αντιεξουσιαστές που τις είχαν κρύψει στο σπίτι θα χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο, πιθανότατα μετά τις πορείες μνήμης για την δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.
Ο εντοπισμός έγινε όταν ένοικοι των διπλανών σπιτιών ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι το οίκημα ανέδιδε πολύ έντονη μυρωδιά βενζίνης.
Μόλις οι πυροσβέστες μπήκαν στο εγκαταλειμμένο κτίριο εντόπισαν αρχικά ένα καφάσι γεμάτο με βόμβες μολότοφ ενώ ερευνώντας το εσωτερικό του κτιρίου βρήκαν και μια βαλίτσα, που περιείχε και άλλες «έτοιμες» βόμβες μολότοφ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για την 6η Δεκέμβρη, θα χρησιμοποιηθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί. Οι εντολές περιλαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για έντονα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης