Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Χαλέπι ζητούν Γαλλία και Βρετανία

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Χαλέπι ζητούν Γαλλία και Βρετανία
Περί τις 10 Δεκεμβρίου 2016 θα συναντηθούν στο Παρίσι εκπρόσωποι χωρών που αντιτίθενται στον Σύρο πρόεδρο, Bashar al-Assad, με στόχο την αναζήτηση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση
Την άμεση σύγκληση του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει τη θλιβερή, απάνθρωπη κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας, ζήτησαν σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μόνιμα μέλη του.
Μάλιστα, όπως προειδοποίησε η Γαλλία, θα ασκήσει πιέσεις για την έκδοση απόφασης του Συμβουλίο Ασφαλείας η οποία θα τιμωρεί τη χρήση των χημικών όπλων στη Συρία, στην οποία μαίνεται αιματηρός, βάρβαρος υπερπενταετής εμφύλιος πόλεμος.
Μιλώντας από την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Marc Ayrault, δήλωσε, ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους δεν πρόκειται να τερματίσουν τον πόλεμο διεξάγοντας «μια από τις μεγαλύτερες σφαγές άμαχου πληθυσμού μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ο ίδιος ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταφέρει να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στο Χαλέπι και να βρεθεί τρόπος να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια: «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο», είπε ο Ayrault.
Ο ίδιος ανέφερε, ότι περί τις 10 Δεκεμβρίου 2016 θα συναντηθούν στο Παρίσι εκπρόσωποι χωρών που αντιτίθενται στον Σύρο πρόεδρο, Bashar al-Assad - μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία - με στόχο την αναζήτηση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης