Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πρόωρη εξόφληση δόσης 2 δισ. ευρώ δανείου της από το ΔΝΤ προχώρησε η Πορτογαλία

Σε πρόωρη εξόφληση δόσης 2 δισ. ευρώ δανείου της από το ΔΝΤ προχώρησε η Πορτογαλία
Η πορτογαλική κυβέρνηση, προχώρησε στην πρόωρη εξόφληση δόσης 2 δισ. ευρώ που ήταν προγραμματισμένο να αποπληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 41 εκατ. ευρώ από τόκους
Στην πρόωρη εξόφληση δόσης 2 δισ. ευρώ έναντι δανείου της από το ΔΝΤ προχώρησε σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 η Πορτογαλία.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η πορτογαλική κυβέρνηση, προχώρησε στην πρόωρη εξόφληση δόσης 2 δισ. ευρώ που ήταν προγραμματισμένο να αποπληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 41 εκατ. ευρώ από τόκους.
Η δόση αποτελούσε μέρος μέρος της εξόφλησης της οικονομικής διάσωσης της Πορτογαλίας με μνημόνιο 78 δισ. ευρώ το 2011, στο οποίο συμμετείχε και το ΔΝΤ.
Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, η κίνηση της πορτογαλικής κεντρο-αριστερής κυβέρνησης φαίνεται να εντάσσεται σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς την οικονομία της ιβηρικής χώρας.
Αν και η Πορτογαλία δεν έχει πλέον πρόβλημα να δανείζεται από τις αγορές, δεν είναι λίγοι οι οικονομικοί αναλυτές που εκφράζουν ανησυχία για το τρέχον επίπεδο του χρέους της.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της πορτογαλικής κυβέρνησης αναμένεται να υποχωρήσει εφέτος σε 2,2% του ΑΕΠ της, όμως σύμφωνα με την κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας το χρέος της κυβέρνησης διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 σε 133,1% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό που αποτελεί από τα υψηλότερα της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης