Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Obama παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων από την αστυνομία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Obama παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων από την αστυνομία
Στις 17:30 στο Πολυτεχνείο από ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 18:30 στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΜΕ παρά την εντολή της αστυνομίας για την απαγόρευση διαδηλώσεων.
Συγκεκριμένα, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 το απόγευμα έξω από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ στις 18:30 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής σήμερα και αύριο απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και σε όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου και θα διαμείνει.
Το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι ουσιαστικά η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί υπάρχει επιτήρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζητά την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία, που θα υποστούν σήμερα και αύριο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, για την επίσκεψη του Obama.
Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε απόλυτα ασφαλές το περιβάλλον της Αθήνας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ και τόνισε ότι δεν άλλαξε σε τίποτα το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου, λόγω της επίθεσης με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία.
Όμως, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο γεγονός αλλάζει τον σχεδιασμό της αστυνόμευσης, με πιο ευέλικτες δυνάμεις στο κέντρο της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης