Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή πτώση στο πετρέλαιο εν αναμονή εκλογικού αποτελέσματος ΗΠΑ - Στα 45,88 δολ. το Brent

Μικρή πτώση στο πετρέλαιο εν αναμονή εκλογικού αποτελέσματος ΗΠΑ - Στα 45,88 δολ. το Brent
Στις τελευταίες πέντε ημέρες, η τιμή του Brent καταγράφει πτώση 4,42%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI υποχωρεί κατά 3,69%
Ανάμεικτες τάσεις κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 - ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ - με περιορισμένες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου λόγω της αβεβαιότητας που συνοδεύει τη σημερινή ημέρα τελικής πολιτικής αναμέτρησης των Donald Trump και Hillary Clinton.
Οι ήπιες εναλλαγές προσήμου στη Wall Street και η μικρή ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται πως στάθηκαν η αιτία για τις μικρές απώλειες του πετρελαίου, σε μια ημέρα η οποία χαρακτηρίζεται από την αναμονή των επενδυτών για την ανακοίνωση του νικητή των προεδρικών εκλογών, που θα καθορίσει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ατζέντα της επόμενης τετραετίας.
Σύμφωνα με το διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC, η ζήτηση για το πετρέλαιο που παράγει αναμένεται να αυξηθεί στην επόμενη τριετία, γεγονός που σημαίνει, ότι η απόφασή του το 2014 να αφήσει τις τιμές να υποχωρήσουν για να κάμψει την παραγωγή ανταγωνιστικών χωρών με υψηλότερο κόστος, αποδίδει υψηλότερο μερίδιο αγοράς.
Πτώση 0,59%  ή 27 σεντς κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να υποχωρήσει στα 45,88 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 45,60 και 46,69 δολαρίων.
Απώλειες 0,18% ή 8 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του future Δεκεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να περιοριστεί στα 44,81 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 44,41 και 45,39 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στις τελευταίες πέντε ημέρες, η τιμή του Brent καταγράφει πτώση 4,42%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI υποχωρεί κατά 3,69%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης