Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημητρίου: Ατμομηχανή της οικονομίας οι επενδύσεις – Θα τις ενθαρρύνουμε στο πλαίσιο του ευρώ

Παπαδημητρίου: Ατμομηχανή της οικονομίας οι επενδύσεις – Θα τις ενθαρρύνουμε στο πλαίσιο του ευρώ
Η κυβέρνηση διάκειται φιλικά προς τους επενδυτές και είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό υποστήριξε ο κ.Παπαδημητρίου
Την θέση ότι οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας και ότι η σημερινή κυβέρνηση θα τις ενθαρρύνει διατύπωσε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.
«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας.
Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θσμούς» είπε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος διαβεβαίωσε για το ότι «η κυβέρνηση διάκειται φιλικά προς τους επενδυτές και είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό».
«Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας είναι ότι προσφέρει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής λόγω ΕΚΤ, την πολλαπλάσια διαπραγματευτική ισχύ σε τρίτες χώρες, την ασφάλεια των δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμών» υποστήριξε ο κ.Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε πως ο προκάτοχος του, Γ. Σταθάκης «έχει βάλει τα στέρεα θεμέλια πάνω στα οποία θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες των δύο δύσκολων τελευταίων ετών».
«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά.
Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό.
Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράσταση σας θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι η αλλαγή στο υπουργείο Οικονομίας συμπίπτει με τον οδικό χάρτη της κυβέρνηση για το πώς η οικονομία θα βρεθεί σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.
«Στον 1,5 αυτό χρόνο θεσμοθετήσαμε μια σειρά από σημαντικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση της εθνικής οικονομίας και τη θεσμική αναβάθμιση του υπουργείου» τόνισε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα αναφορά στον αναπτυξιακό νόμο, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, την πληθώρα των βελτιώσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης