Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Από μνημονιακούς και φανατικούς της τρόικας η επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση

Λαφαζάνης: Από μνημονιακούς και φανατικούς της τρόικας η επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση
«Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο ή πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να εκληφθεί η σύσταση κυβερνητικής (έλεος!) επιτροπής για την Αναθεώρηση» 
Από «μνημονιακούς» και «φανατικούς της τρόικας» αποτελείται η επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση που συνέστησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο ή πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να εκληφθεί η σύσταση κυβερνητικής (έλεος!) επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, και κυρίως η ίδια πρόθεση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το Σύνταγμα.
Κι αυτό όχι μόνο γιατί η "δοτή" αυτή επιτροπή κατακλύζεται αποκλειστικά από μνημονιακούς και ορισμένους εξ αυτών φανατικότερους της τρόικας, οι οποίοι σφόδρα θα επιθυμούσαν να Συνταγματοποιηθούν οι δανειακές Συμβάσεις, τα μνημόνια και η "υποχρέωση" εκποίησης όλου, συλλήβδην, του εθνικού πλούτου.
Το κακόγουστο ανέκδοτο συνίσταται κυρίως στην πρόθεση να αναθεωρήσει το Σύνταγμα μια κυβέρνηση, η οποία το έχει μετατρέψει σε κουρελόχαρτο και για την οποία τα πραξικοπήματα κατά του Συντάγματος στη Βουλή, στη νομοθεσία και τις κυβερνητικές αποφάσεις αποτελούν, σχεδόν, κανόνα και τρόπο διακυβέρνησης.
Με Αναθεώρηση του Συντάγματος από δυνάμεις που έχουν αναγορεύσει στην πράξη και συχνά στα λόγια, τα μνημόνια σε υπέρ-Σύνταγμα της χώρας και αποδέχονται τη μνημονιακή κατοχή και νεοαποικιοποίηση του τόπου μας, μόνο εκτρώματα μπορεί να προκύψουν», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.
Καταλήγοντας, σχολιάζει πως «είναι αδιανόητο αυτοί που κουρελιάζουν το Σύνταγμα να εμφανίζονται και ως θιασώτες της βελτίωσης και της αναθεώρησης του».
«Η κοροϊδία δεν έχει όρια!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης