Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η Merkel συμφώνησε να δέχεται 500 πρόσφυγες το μήνα από Ελλάδα και Ιταλία

Die Welt: Η Merkel συμφώνησε να δέχεται 500 πρόσφυγες το μήνα από Ελλάδα και Ιταλία
Έχουμε το καθήκον να συμμετάσχουμε στην κατανομή των 160.000 προσφύγων", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στη Βιέννη

Την έμπρακτη στήριξή της σε Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel η οποία σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt συμφώνησε να δέχεται 500 πρόσφυγες μηνιαίως από τις χώρες αυτές.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η συμφωνία υπήρξε στη σύνοδο για το προσφυγικό στη Βιέννη ενώ βασικός σκοπός αυτής είναι η επανένωση οικογενειών οι οποίες διαλύθηκαν κατά τη φυγή τους.
Η καγκελάριος Merkel διαβεβαίωσε στη Βιέννη την Ελλάδα και την Ιταλία ότι θα τις βοηθήσει λέγοντας ότι στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη παράτυπη μετανάστευση.
Την δέσμευση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει με συγκεκριμένους αριθμούς το δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με πηγές από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών
"Έχουμε το καθήκον να συμμετάσχουμε στην κατανομή των 160.000 προσφύγων", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στη Βιέννη, η οποία όμως δεν πιστεύει ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban θα μετάσχει σε αυτό.
Mε ευχαρίστηση όμως η Merkel διαπίστωσε ότι μικρότερες χώρες δέχονται να μετάσχουν στην κατανομή των προσφύγων.
Η γερμανίδα καγκελάριος  είπε επίσης ότι η δικαιοδοσία της FRONTEX θα επεκταθεί μέχρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι το οποίο ζήτησε η ίδια η Αθήνα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε επίσης ότι ο επαναπατρισμός όσων δεν εγκρίνεται η αίτηση ασύλου πρέπει να προχωρήσει και για το λόγο αυτό πρέπει το συντομότερο να συναφθούν συμφωνίες με το Πακιστάν και τις χώρες της βόρειας Αφρικής "ούτως ώστε να γίνει σαφές ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα επαναπατρίζονται.
Επιπλέον πρέπει να καταπολεμηθούν οι αιτίες της φυγής και πρέπει να προσφέρουμε στους πρόσφυγες λύσεις παραμονής κοντά στην πατρίδα τους", είπε η Merkel στη Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης