Ν. Φίλης: Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν

Ν. Φίλης: Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν
«Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση»
Την εκτόνωση της έντασης που έχει προκληθεί μετά τις δηλώσεις του για τη δράση της Εκκλησίας στη Χούντα και την Κατοχή προσπαθεί να επιτύχει ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας προς τους υπολοίπους βουλευτές πως «δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν».
«Αναφέρθηκα σε δύο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, την Κατοχή και τη Χούντα, και στον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαίοι παράγοντες της επίσημης Εκκλησίας.
Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση.
Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν», αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, υποστηρίζοντας πως πλέον το ζητούμενο είναι «να βρούμε σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις, χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που ενισχύουν τον αναχρονισμό».
Καταλήγοντας, ο κ. Φίλης αναφέρει ότι το Υπουργείο «βλέπει μπροστά, προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής Παιδείας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS