Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αντιπαράθεση λιτότητας – ανάπτυξης τελείωσε – Πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη

tags :
Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αντιπαράθεση λιτότητας – ανάπτυξης τελείωσε – Πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη
Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στη Γερμανία αλλά διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγής σε επίπεδο δράσης είπε ο Lew
Την θέση ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη.
«Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους.
Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει.
Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης» τόνισε ο Lew, ο οποίος υπογράμμισε πως «προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχθηκε».
«Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό» υποστήριξε σε δημόσια συζήτηση ο Lew όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές δηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης