Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Merkel με Erdogan για το Προσφυγικό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20

Συνάντηση Merkel με Erdogan για το Προσφυγικό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20
Εκτός των δύο ηγετών, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Ιταλός πρωθυπουργός. Matteo Renzi, αλλά και ο Γάλλος Πρόεδρος, François Hollande
Συνάντηση με τον Tayyip Erdogan αναμένεται να έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 το διήμερο 4-5/9, στην κινεζική πόλη Hangzhou.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το «κυρίως πιάτο» της συζήτησης θα είναι η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών για το Προσφυγικό που υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο.
Εκτός των δύο ηγετών, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Ιταλός πρωθυπουργός. Matteo Renzi, αλλά και ο Γάλλος Πρόεδρος, François Hollande.
Σε μία προσπάθεια να αναθερμανθούν οι σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ο Martin Schulz επισκέφτηκε σήμερα την Άγκυρα για να συνομιλήσει με αξιωματούχους της κυβέρνησης.
Σχετικά με το επίμαχο θέμα του τουρκικού τρομοκρατικού νόμου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανάλαβε την παγία θέση των Βρυξελλών για μεταρρύθμιση του, προκειμένου να γίνει λιγότερο αυστηρός.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο αξιωματούχοι στην Άγκυρα, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση Erdogan δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Ωστόσο, ο κ.Schulz άφησε ένα «παραθυράκι» για συμβιβασμό, τονίζοντας οι διαφορές των δύο πλευρών δεν σημαίνουν ακύρωση της συμφωνίας για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην ζώνη Σένγκεν.
Σημειώνεται πως η Τουρκία απειλεί να «παγώσει» τη συμφωνία για το Προσφυγικό που επετεύχθη τον Απρίλιο του 2016, σε περίπτωση που δεν αρθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη η βίζα.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης