Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαθαίνει το «ρήγμα» στις σχέσεις Τουρκίας - Αυστρίας μετά την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη από τη Βιέννη

Βαθαίνει το «ρήγμα» στις σχέσεις Τουρκίας - Αυστρίας μετά την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη από τη Βιέννη
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Mevlut Cavusoglu, εξίσωσε τη στάση της αυστριακής κυβέρνησης να επιτρέψει διαδήλωση Κούρδων στη Βιέννη με «υποστήριξη της τρομοκρατίας»
Στην ανάκληση του πρέσβη της στην Αυστρία προχώρησε την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 η Τουρκία «προς επανεξέταση των διμερών σχέσεων», μετά από σειρά διαφωνιών με την αυστριακή κυβέρνηση για ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το κουρδικό ζήτημα και την προσφυγική κρίση.
«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, ανακαλέσαμε στην Άγκυρα τον πρέσβη μας στην Βιέννη για διαβουλεύσεις και επανεξέταση των σχέσεών μας» με την Αυστρία, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, η Τουρκία φέρεται να προχώρησε στην ανάκληση του πρέσβη της μετά και από τη διαδήλωση που επέτρεψαν οι αυστριακές αρχές να πραγματοποιηθεί στη Βιέννη το περασμένο Σάββατο 20/8 από Κούρδους που φώναξαν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan και υπέρ του PKK.
Για τον Cavusoglu, η στάση της αυστριακής κυβέρνησης σε αυτήν την περίπτωση ισοδυναμεί με «υποστήριξη της τρομοκρατίας».
Το Anadolu κατηγόρησε τις αυστριακές αρχές, ότι δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση παράλληλης «αυθόρμητης» διαδήλωσης στη Βιέννη κατά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 από πολίτες τουρκικής καταγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης