Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψήφισε 2 φορές στο βρετανικό δημοψήφισμα για να δείξει τις αδυναμίες του συστήματος και βρέθηκε κατηγορούμενος

Ψήφισε 2 φορές στο βρετανικό δημοψήφισμα για να δείξει τις αδυναμίες του συστήματος και βρέθηκε κατηγορούμενος
Ο Chalres Moore ψήφισε υπέρ του Brexit στο Σάσεξ και μετά πήρε το τρένο για το Λονδίνο, όπου ξαναψήφισε, ακυρώνοντας το ψηφοδέλτιό του εκεί
Ψήφισε στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 δύο φορές εξ αγαθής προθέσεως να αναδείξει το έλλειμμα αξιοπιστίας του συστήματος ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν στις εκλογές οι βρετανικές αρχές και παραπέμφθηκε στις διωκτικές αρχές κατηγορούμενος για εκλογική απάτη λόγω της πράξης του.
Ο λόγος για τον πρώην αρχισυντάκη της βρετανικής εφημερίδος Daily Telegraph, Charles Moore, ο οποίος προ ημερών απεκάλυψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Spectator πως κατάφερε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα μία φορά στο Σάσεξ και μία φορά στο Λονδίνο (όπου έριξε άκυρο, από σεβασμό στη διαδικασία).
Η είδηση έφτασε μέχρι την Εκλογική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου - την εποπτική αρχή εκλογών - η οποία προχώρησε σε άμεση καταγελλία στις αστυνομικές αρχές του Λονδίνου, αντί να δρομολογήσει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο ένας Βρετανός πολίτης κατάφερε να ψηφίσει δύο φορές, κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι δυνατόν.
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές (Metropolitan police) ανακοίνωσαν πως εξετάζουν την καταγγελία και ότι η περίπτωση του Moore αποτελεί την πέμπτη καταγγελία εκλογικής απάτης που έλαβαν μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Ο ίδιος ο Moore, χαρακτήρισε την πράξη του «μια διαμαρτυρία ενάντια στο πόσο χαλαροί είναι οι εκλογικοί κανόνες» στη Βρετανία, ζητώντας να απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων ταυτοπροσωπίας από τους εκλογείς σε εκλογές και δημοψηφίσματα.
Για την ιστορία, ο Moore ψήφισε υπέρ του Brexit στο Σάσεξ και μετά πήρε το τρένο για το Λονδίνο, όπου ξαναψήφισε, ακυρώνοντας το ψηφοδέλτιό του εκεί, γράφοντας πάνω του τα εξής: «Ακυρώνω την ψήφο μου επειδή έχω ψηφίσει ήδη. Αυτή η δεύτερη ψήφος μου είναι η διαμαρτυρία μου για το πόσο χαλαροί είναι οι εκλογικοί κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης