Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος στη Welt: Κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό

Αβραμόπουλος στη Welt: Κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό
Ειδικοί της Κομισιόν μεταβαίνουν στην Τουρκία εντός της εβδομάδας για τεχνικές συνομιλίες για τη βίζα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Την θέση ότι η Κομισιόν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό διατύπωσε ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δ. Αβραμόπουλος.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ.Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, υποστήριξε ότι εντός της εβδομάδας αποστέλλονται ειδικοί στην Τουρκία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα μπορέσει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την άρση της βίζας.
«Την τρέχουσα εβδομάδα ειδικοί της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, προκειμένου να διεξάγουν τεχνικές συνομιλίες αναφορικά με την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και την απελευθέρωση της βίζας» υπογραμμίζει ο Επίτροπος, τονίζοντας ότι και ο ίδιος θα ταξιδέψει «σύντομα» στην Τουρκία.
«Κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει η συνολική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας όπως έχει σχεδιαστεί και συνεχίζουμε να παρέχουμε στήριξη και τεχνογνωσία προκειμένου να επισπευστούν οι αναγκαίες για την απελευθέρωση της βίζας μεταρρυθμίσεις.
Για να λάβει η Τουρκία την απελευθέρωση της βίζας θα πρέπει να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις», υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, διαμηνύοντας ότι η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη σε αυτό το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης