Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δις ισόβια και συμπληρωματική ποινή 1.900 ετών ζητά η εισαγγελία για τον Fethullah Gulen

Τουρκία: Δις ισόβια και συμπληρωματική ποινή 1.900 ετών ζητά η εισαγγελία για τον Fethullah Gulen
Οι κατηγορίες που απαγγέλλονται είναι «απόπειρα κατάλυσης της συνταγματικής τάξης» και «σύσταση και διεύθυνση ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας»
Δις ισόβια και συμπληρωματική ποινή 1.900 ετών ζητά η τουρκική εισαγγελία για τον «υποκινητή» (κατά των Tayyip Erdogan…) του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, Fethullah Gulen.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι κατηγορίες που απαγγέλλονται στον ιεροκήρυκα είναι «απόπειρα κατάλυσης της συνταγματικής τάξης» και «σύσταση και διεύθυνση ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας».
Τέλος, οι εισαγγελείς ζητούν την επιβολή προστίμου 4,8 εκατ. δολ…
Αναφέρεται πως οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σήμερα 16/8 στην έκδοση συνολικά 203 νέων ενταλμάτων σύλληψης που αφορούν πρόσωπα του δικαστικού σώματος καθώς και διαφόρων επιχειρήσεων, συνεχίζοντας έτσι την «εκκαθάριση» που επιχειρεί το καθεστώς Erdogan.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε συνολικά 44 εταιρίες στην Κωνσταντινούπολη, με την κατηγορία της υποστήριξης και της χρηματοδότησης της οργάνωσης Gulen, αναζητώντας συνολικά 120 επιχειρηματίες, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Παράλληλα, εξέδωσαν επιπλέον 83 εντάλματα σύλληψης, τα οποία αφορούν μέλη του δικαστικού σώματος, καθώς θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην οργάνωση του 75χρονου κληρικού, ο οποίος ζει στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών (που δε δείχνουν πρόθεση να τον εκδώσουν...). 
Συνολικά έχουν συλληφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στην γειτονική μας χώρα περίπου 70.000 άτομα από την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης