Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θ. Τζάκρη: Το νέο σύστημα αδειοδοτήσεων θα φέρει επενδύσεις – Το επιχειρηματικό περιβάλλον θα αλλάξει

Θ. Τζάκρη: Το νέο σύστημα αδειοδοτήσεων θα φέρει επενδύσεις – Το επιχειρηματικό περιβάλλον θα αλλάξει
«Ο επιχειρηματίας απλά γνωστοποιεί την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησής του στην πολιτεία» 
Το νέο σύστημα αδειοδοτήσεων που προωθεί μέσω νομοσχεδίου (link) η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει νέες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, υποστηρίζει η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Μέσω δηλώσεων της στο «Πρακτορείο 104,9 fm», η κ. Τζάκρη τόνισε πως το νομοσχέδιο θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να γίνει μία σειρά από άλλες κινήσεις για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο επιχειρίν.
«Ο επιχειρηματίας απλά γνωστοποιεί την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησής του στην πολιτεία, χωρίς γραφειοκρατικά προσκόμματα και η πολιτεία μεταφέρει το βάρος της προστασίας όλων των πτυχών του δημόσιου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας της προστασίας του καταναλωτή, στον χρόνο της πραγματικής λειτουργίας», δηλώνει, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο.
«Ήμασταν μια χώρα που βασάνιζε τους πολίτες της, τους επιχειρηματίες της και την ίδια την Ελλάδα.
Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, να πιάσουμε τα προβλήματα ένα ένα και να τα αντιμετωπίζουμε.
Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που το έκανε η ΝΔ, με νόμους πλαίσια, όπου παρέπεμπε την έκδοση και τη βελτίωση των όποιων πρακτικών αδειοδοτήσεων, με προεδρικά διατάγματα ή υπουργικές αποφάσεις, ούτε τα δίνουμε σε ένα γραφείο εκτός για να μας φτιάξει έναν νόμο που δεν αντιστοιχεί στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα», ανέφερε η κ. Τζάκρη, ενώ συμπλήρωσε:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχώρησε στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου με συστηματική και επίπονη δουλειά όλους αυτούς τους μήνες.
Πρώτο μας μέλημα αποτέλεσε η καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων και τα εμπόδια που αντιμετώπιζε κάποιος για να αναπτύξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και μετά προχωρήσαμε.
Δεν το κάναμε με περιπτωσιολογικό τρόπο, θέλαμε να διαμορφώσουμε όλο το πλαίσιο από την αρχή».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, τονίζει:
«Από το “ελέγχω” μια επιχείρηση, την αδειοδοτώ και μετά την αφήνω να λειτουργήσει, εμείς, για να σας το πω απλά, περνάμε στο την αφήνουμε να λειτουργήσει και την ελέγχουμε σε πραγματικές συνθήκες και σε πραγματικό χρόνο λειτουργίας, όπως γίνεται σήμερα σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο.
Η Ελλάδα, ήρθε η ώρα να εναρμονιστεί με τις βέλτιστες ρυθμιστικές πρακτικές, που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και θα αυξήσουν και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».
Τέλος, προανήγγελλε και επιπλέον νομοθετική πρωτοβουλία, «αυτή των έξυπνων ελέγχων, που στηρίζονται ακριβώς στην ανάληψη του ρίσκου της επιχειρηματικής δραστηριότητας, λαμβάνεται υπόψη το επιχειρηματικό παρελθόν του κάθε επιχειρηματία και ένα πλήθος άλλων παραγόντων».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης