Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δ. Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Δεν ποντάρουμε μόνο στην Τουρκία για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης

Δ. Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Δεν ποντάρουμε μόνο στην Τουρκία για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης
«Σε χρόνο ρεκόρ ενός και πλέον χρόνου δρομολογήσαμε νομοθετήματα και την παροχή οικονομικής βοήθειας»
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις (link) του Jean Claude Juncker, ο αρμόδιος Επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Μετανάστευσης επισήμανε πως ναι μεν η συμμετοχή της Άγκυρας στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης είναι σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο.
«Η συμφωνία με την Τουρκία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, εντούτοις όχι το μοναδικό», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Die Welt ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμπληρώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν ποντάρει μόνο σε ένα χαρτί».
Στη συνέχεια, επέμεινε για την υλοποίηση του πρώτου μέρους της συμφωνίας ανάμεσα σε Άγκυρα και Βρυξέλλες, ενώ έκανε αναφορά και στην άμεση δράση της Κομισιόν:
«Σε χρόνο ρεκόρ ενός και πλέον χρόνου δρομολογήσαμε νομοθετήματα και την παροχή οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να στηρίζουμε τις χώρες μέλη στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών αλλά και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών κυμάτων στα σύνορά μας αλλά και με τους εταίρους μας».
Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει το φόβο πως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική μας χώρα, η συμφωνία για το Προσφυγικό (για την οποία η Τουρκία θα λάβει 6 δισ. ευρώ) δεν θα υλοποιηθεί, όπως προβλέπεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης