Ντ. Μπακογιάννη: Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Ντ. Μπακογιάννη: Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών
Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού έφθασαν στην Αλαξανδρούπολη στις 16/7 το μεσημέρι, ζητώντας στη συνέχεια άσυλο από τη χώρα μας
Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ανέφερε σε σημερινές (19/7) της δηλώσεις η Ντόρα Μπακογιάννη.
Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού έφθασαν στην Αλαξανδρούπολη στις 16/7 το μεσημέρι, ζητώντας στη συνέχεια άσυλο από τη χώρα μας.
Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση τους εμπλέκει στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε μία ημέρα νωρίτερα.
«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χωρά, είναι ένα κράτος δικαίου, είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Στην Ελλάδα αποφασίζει η δικαιοσύνη για τα θέματα αυτά, η οποία θα συνυπολογίσει τα πάντα και τις “πράξεις” των οκτώ αυτών στρατιωτικών και θα κρίνει, και η απόφαση της δικαιοσύνης, πιστεύω, ότι θα γίνει σεβαστή», υποστήριξε στον «Real Fm 97,8» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ερώτηση αν ο Tayyip Erdogan επιχειρήσει εξαγωγή της κρίσης, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τέτοιου είδους εξέλιξη.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή ο Erdogan παλεύει για την ύπαρξή του.
Γιατί μπορεί να βγήκε κυρίαρχος από αυτή την κρίση, σε προσωπικό και σε εσωτερικό επίπεδο να είναι αυτό που λένε “ο απόλυτος άρχων”, από την άλλη μεριά όμως ηγείται, αυτή τη στιγμή, μιας χώρας βαριά λαβωμένης».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS