Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Δυσθεώρητα σε ύψος τα τραπεζικά δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ

Φάμελλος: Δυσθεώρητα σε ύψος τα τραπεζικά δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ
Ο λαός πρέπει να μάθει με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα χρήματα αυτά και πώς θα αποπληρωθούν είπε ο κ.Φάμελλος
Δυσθεώρητα σε ύψος, χαρακτήρισε τα τραπεζικά δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες σε πολιτικά κόμματα και σε ιδιοκτήτες Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, Σωκράτης Φάμελλος.
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα χρήματα και πώς θα αποπληρωθούν» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ο κ.Φάμελλος, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά τους διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών θα κληθούν από την εξεταστική επιτροπή και οι δανειολήπτες, δηλαδή οι εκπρόσωποι κομμάτων και ΜΜΕ.
«Υπάρχουν ζητήματα πολλών αναχρηματοδοτήσεων και καθυστερήσεων πληρωμών δανείων, δανείων για τα οποία πρέπει να ερωτηθούν με ποιες εγγυήσεις τα είχαν λάβει και πώς θα τα αποπληρώσουν στο δυσθεώρητο ύψος στο οποίο έχουν φθάσει.
Θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να μάθουν πώς θα αποπληρωθούν, να μάθουν την απάντηση γιατί πολλές φορές έχει ζητηθεί από τους Έλληνες πολίτες να συμβάλουν στη σταθεροποίηση των τραπεζών» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος.
Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της Siemens, ο κ.Φάμελλος είπε ότι τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες μέτρα για να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα που «δημιουργείται από καθυστερήσεις διαδικασιών».
«Δεν θα δεχτούμε από τη δική μας πλευρά να υπάρξει καμία παραγραφή και ζητούμε από τον θεσμό της Δικαιοσύνης να λάβει τα δικά του μέτρα» τόνισε ο κ. Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι απαίτηση της κοινωνίας είναι να μην παραγραφεί κανένα ποινικό αδίκημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης