Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Chaikin Analytics: Τα κέρδη της JP Morgan δίνουν «αέρα» στον S&P 500 να κινηθεί προς τις 2.250 μονάδες

Chaikin Analytics: Τα κέρδη της JP Morgan δίνουν «αέρα» στον S&P 500 να κινηθεί προς τις 2.250 μονάδες
Τα θετικά αποτελέσματα της τράπεζας δίνουν ελπίδα για την πολυπόθητη ανάκαμψη του ευρύτερου τομέα
Τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη της JP Morgan Chase Manhattan για το Β' τρίμηνο του 2016 μπορεί να σηματοδοτήσουν τη βελτιωμένη εικόνα συνολικά για τις ταλαιπωρημένες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ΗΠΑ και να στείλουν τις μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ βραχυπρόθεσμα.
«Είναι πολύ θετικά νέα για περαιτέρω άνοδο.
Είναι ο τομέας που χρειαζόταν περισσότερο να παράσχει στήριξη στην αγορά, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλύσεων Chaikin Analytics, Mark Chaikin.
Έπειτα από την ανακοίνωση εξαιρετικών αποτελεσμάτων από την τράπεζα, ο ίδιος προβλέπει ότι ο S&P 500 θα κινηθεί ανοδικά μέχρι και τις 2.200 ή ακόμη και τις 2.250 μονάδες.
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος υποχωρούσε για το σύνολο του έτους κατά 2% στο κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, αποτελώντας τον μοναδικό κλάδο του S&P 500 που κατέγραφε απώλειες.
Οι αναλυτές γενικά είχαν υποβαθμίσει τις προβλέψεις τους για τα κέρδη των τραπεζών στο Β' τρίμηνο, καθώς η χαμηλή παγκόσμια ανάπτυξη, το Brexit και η χαλάρωση από τις κεντρικές τράπεζες ήταν πιθανό να πιέσουν τα περιθώρια κέρδους.
Ενώ η JP Morgan έθεσε έναν θετικό τόνο για τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών για το Β' τρίμηνο, οι ανησυχίες για το Brexit παραμένουν, καθώς τω Ηνωμένο Βασίλειο κινείται σιγά σιγά προς την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιτόκια παραμένουν χαμηλά.
«Εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρές πιθανότητες για μία κατάρρευση λόγω Brexit, εάν συμβεί», είπε ο Chaikin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης