Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρώην αυστριακός καγκελάριος W. Faymann προαλείφεται για ρόλο στον ΟΗΕ με αντικείμενο το προσφυγικό

Ο πρώην αυστριακός καγκελάριος W. Faymann προαλείφεται για ρόλο στον ΟΗΕ με αντικείμενο το προσφυγικό
Ο Faymann συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες με τους Jean Claude Juncker, Martin Schulz και Donald Tusk
Ενεργό ρόλο με συγκεκριμένα καθήκοντα όσον αφορά το προσφυγικό, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενδέχεται να αναλάβει ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Werner Faymann, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον αυστριακό Τύπο.
Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ο κ. Werner, ο οποίος είχε παραιτηθεί αιφνιδιαστικά από όλα τα αξιώματά του στις 9 Μαΐου, συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Μαζί τους φέρεται να συζήτησε «το παρελθόν και το μέλλον του» και το ενδεχόμενο ανάληψης καθηκόντων στον ΟΗΕ, με αντικείμενο το προσφυγικό.
Μετά την παραίτησή του τον περασμένο Μάιο, ο Werner Faymann σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Oesstereich», είχε αναφέρει πως μελλοντικά σχεδιάζει μία δραστηριοποίησή του «στο πλαίσιο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες».
Ο ίδιος συμμετέχει τιμητικά στην επιτροπή του αποκαλούμενου «Ταμείου του Μέλλοντος» που ασχολείται μεταξύ άλλων με ερευνητικά προγράμματα για εγκλήματα της ναζιστικής περιόδου, αλλά και με προγράμματα εναντίον των διακρίσεων και για την προώθηση της ανεκτικότητας.
Στον καγκελάριο Werner Faymann, ο οποίος μέχρι την παραίτησή του βρισκόταν επί σχεδόν οκτώ χρόνια επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης, ασκείτο κριτική για στροφή του 180 μοιρών στο προσφυγικό, με υιοθέτηση εκ μέρους του της ρητορικής για εφαρμογή της πολιτικής του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
Κριτική του ασκείτο επίσης για το γεγονός πως ο υποψήφιος των Ελευθέρων Norbert Hofer αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 24ης Απριλίου με το πρωτοφανές ποσοστό 35,1%, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση, με ποσοστό μόλις 11,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης