Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έντονη φημολογία ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τα δάνεια της Πήγασος

Έντονη φημολογία ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τα δάνεια της Πήγασος
Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank είναι οι δύο βασικοί δανειστές της εταιρείας Πήγασος
Έντονη είναι η φημολογία ότι η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι και ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Πήγασος Εκδοτικής, κατείγγηλε τα δάνεια της εταιρείας, διότι δεν εξυπηρετούνται.
Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank είναι οι δύο βασικοί δανειστές της εταιρείας Πήγασος, η οποία εδώ και μήνες έχει σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.
Τελευταία τράπεζα στην οποία σταμάτησε να πληρώνει μέχρι και τους τόκους είναι η Alpha Bank, στις 30 Ιουνίου 2016.

Τι μετέδιδε στις 11 Ιουλίου 2016 το BankingNews.gr: 

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι τραπεζίτες με τον όμιλο Πήγασος ο οποίος όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές τον τελευταίο διάστημα δεν εξυπηρετεί το δανεισμό του και ο κίνδυνος να καταγγελθούν τα δάνειά του είναι πλέον υψηλός.
Κατά τις ίδιες πηγές η Alpha ήταν η τελευταία τράπεζα στην οποία την 30η Ιουνίου ο όμιλος του κ. Φώτη Μπόμπολα σταμάτησε να αποπληρώνει το δανεισμό του (ούτε καν τόκους ) με αποτέλεσμα να χτυπήσει κόκκινος συναγερμός.
Στις άλλες τράπεζες βέβαια είχε χτυπήσει νωρίτερα και ειδικά στην Εθνική που είναι επίσης σημαντικός δανειστής του ομίλου.
Η στάση του κ. Μπόμπολα αλλά και οι χειρισμοί του στα εκδοτικά ζητήματα έχουν οδηγήσει τους τραπεζίτες να θέτουν ζήτημα εμπιστοσύνης και αυτός πιθανολογείται ότι είναι ο λόγος που επί μακρόν οι συζητήσεις με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση ήταν ουσιαστικά στάσιμες.
Από την άλλη οι τράπεζες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πατριάρχης της οικογένειας κ. Γιώργος Μπόμπολας διαθέτει τεράστια οικονομική επιφάνεια που μπορεί να χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε πρόβλημα του ομίλου ενώ ο τρόπος που χειρίζεται τις καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν του γιού του.
Επιπλέον ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες χαρακτηρίζουν τον Ιούλιο ως κρίσιμο μήνα για τις ροές της οικογένειας καθώς αναμένεται να απελευθερωθούν σημαντικού ύψους κεφάλαια.
Πάντως το 2015 ο μεγαλομέτοχος της Πήγασος έβαλε στην εταιρία κεφάλαια 3,5 εκ ευρώ προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ φαίνεται να βρήκε χαμηλότοκο δάνειο την 31/12/2015 από μια εταιρία έδρα τον Παναμά.
Ειδικότερα ο όμιλος σύναψε δάνειο με την Rostrovar Capital ύψους 4,1 εκ ευρώ με επιτόκιο 2% το οποίο θα αποπληρωθεί από τον 4ο έως και τον 11ο του 2017 σε δόσεις.
Βέβαια αποτελεί ένα ερώτημα που φαίνεται να έχουν και οι τράπεζες πως μια εταιρία του Παναμά δανείζει με τόσο χαμηλό επιτόκιο τον όμιλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την 31/12/2015 τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ομίλου Πήγασος ήταν 148 εκ ευρώ εκ των οποίων 53 εκ ευρώ είχε η Alpha, 51 εκ ευρώ η Εθνική και 36 εκ ευρώ περίπου ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς (27 η Πειραιώς και 9 η πρώην Κύπρου).
Εν τω μεταξύ και η αναμενόμενη πτώση του Τηλέτυπου έχει δημιουργήσει πλέον τις συνθήκες να μειωθεί η εκδοτική και διαφημιστική ισχύς του ομίλου Πήγασος αλλά και του ομίλου ΔΟΛ οι οποίοι με βάση τις μέχρι στιγμής εξελίξεις έχουν αρχίσει να μένουν εκτός παιγνιδιού στην τηλεόραση.
Πάντως η επένδυση στο Mega έχει διαγραφεί εξ ολοκλήρου μετά από σύσταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης