Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom: Η ΕΕ θα επιδιώξει περισσότερες και ποιοτικότερες εμπορικές σχέσεις με την Κίνα

Malmstrom: Η ΕΕ θα επιδιώξει περισσότερες και ποιοτικότερες εμπορικές σχέσεις με την Κίνα
Η κ. Malmstrom εξέφρασε την ανησυχία της για τις διακρίσεις σε βάρος ευρωπαϊκών εταιρειών στην Κίνα.
Η ΕΕ θα επιδιώξει περισσότερες και ποιοτικότερες εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, δήλωσε σήμερα 11 Ιουλίου 2016 σε ομιλία της στο Πεκίνο ενόψει της συνόδου κορυφής ΕΕ-Κίνας, η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Cecilia Malmstrom.
Η κ. Malmstrom εξέφρασε πάντως την ανησυχία της για τις διακρίσεις σε βάρος ευρωπαϊκών εταιρειών στην Κίνα, προσθέτοντας ότι έχει σημειωθεί περιορισμένη πρόοδος στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου της χώρας.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι περιορισμοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα.
Η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε επίσης, ότι οι σχεδιαζόμενες συμφωνίες επενδύσεων θα πρέπει να εξασφαλίσουν ισότιμο πεδίο δράσης για τις κινεζικές και τις ευρωπαϊκές εταιρείες.
Η Κίνα και η ΕΕ πρέπει να θέσουν το πολιτικό κεφάλαιο πίσω από τη συμφωνία για τα σχέδια επενδύσεων, υπογράμμισε η Malmstrom.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ο λαϊκισμός στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και αλλού είναι μια επικίνδυνη τάση και αν οι λαϊκιστές πολιτικοί έρθουν στην εξουσία, αυτό θα είναι μια συνταγή για απομόνωση και αποτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης