Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο κανονισμός της Βουλής – «Πιο δημοκρατικό το νέο καθεστώς»

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο κανονισμός της Βουλής – «Πιο δημοκρατικό το νέο καθεστώς»
«Προχωράμε σε μία θεσμική χαλάρωση αυτής της δυνατότητας και των πολύ μεγάλων αρμοδιοτήτων που είχε και έχει ο πρόεδρος στη Βουλή», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.
Με πλειοψηφία επί της αρχής και ευρεία συναίνεση στα περισσότερα άρθρα, ψηφίστηκε σήμερα 28/6 από την Ολομέλεια ο νέος κανονισμός λειτουργίας της ελληνικής Βουλής.
Οι αλλαγές αφορούν ανάμεσα σε νέο και παλιό κανονισμό έχουν να κάνουν με το Β' μέρος του Κανονισμού, αλλά περιορισμένες αλλαγές γίνονται και στο Α' μέρος, με κυριότερες εξ' αυτών την πλήρωση της κενής θέσης αντιπροέδρου της Βουλής, την ένταξη των ειδικών κανονισμών στο κυρίως σώμα του Κανονισμού, την προσαρμογή στη γενική νομοθεσία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων, νέο οργανόγραμμα, πλήρη εναρμόνιση του μισθολογίου με τα ισχύοντα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
«Από ένα ισχυρά προνομιακό, στα όρια ενός πολιτικού αυταρχισμού, καθεστώς προεδροκεντρικής λειτουργίας της Βουλής, βήμα με το βήμα, θεσμό με τον θεσμό, και αναγνωρίζοντας τις πραγματικότητες, πάμε σε μία πιο δημοκρατική λειτουργία.
Προχωράμε σε μία θεσμική χαλάρωση αυτής της δυνατότητας και των πολύ μεγάλων αρμοδιοτήτων που είχε και έχει ο πρόεδρος στη Βουλή», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης