Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις Ισραήλ – Κύπρου από τις χθεσινές συμφωνίες, ξεκαθαρίζει ο B. Netanyahu

Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις Ισραήλ – Κύπρου από τις χθεσινές συμφωνίες, ξεκαθαρίζει ο B. Netanyahu
Το Ισραήλ αποδέχθηκε μία σειρά αιτημάτων από την τούρκικη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων ύψους 20 εκατ. δολ. προς τις οικογένειες των θυμάτων του Mavi Marmara
Οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις συμφωνίες που επεγράφησαν χθες 26/6 με την Άγκυρα, διαμήνυσε στον Νίκο Αναστασιάδη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, όπως υποστήριξε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, λίγες μόλις ημέρες πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά στη Σολέα.
Ο κ. Κασουλίδης ωστόσο, σε δηλώσεις του στο εγχώριο κανάλι ΡΙΚ, ανέφερε πως αναμένεται εκ νέου τηλεφωνική επαφή ανάμεσα σε Ν. Αναστασιάδη και B. Netanyahu, προσθέτοντας ότι επί τάπητος θα τεθεί και η συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό κλάδο.
Θυμίζουμε πως Τουρκία και Ισραήλ προχώρησαν χθες 26/6 στη σύναψη συμφωνίας συμφιλίωσης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος σε μία μακρά περίοδο έξι ετών, κατά την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών βίωναν έντονη κρίση.
Το Ισραήλ αποδέχθηκε μία σειρά αιτημάτων από την τούρκικη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων ύψους 20 εκατ. δολ. προς τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο πλοίο Mavi Marmara, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ακτιβιστών και στρατού, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το 2010.
Επιπλέον, μέσα στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα της Άγκυρας να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς και να συμβάλει στην κατασκευή νοσοκομείου για Παλαιστινίους στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης